BUNA DIMINEATA

BUNA DIMINEATA
href="http://coltisorderai.blogspot.com/2008/10/despre-oameni-pentru-oameni.html" target="_blank" title="http://coltisorderai.blogspot.ro/"/>http://coltisorderai.blogspot.ro/

BINE ATI VENIT IN MIJLOCUL NATURII!

Prin postările din acest blog caut să pun în valoare tot ce e mai frumos şi plăcut din Creatie.
Fie ca prin vizitarea acestui blog să uitati de problemele de zi cu zi şi să beneficiaţi de o binemeritata relaxare in"mijocul naturii.".. Multă pace si linişte în sufletele voastre!

Emma

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Ziua Mondiala a Animalelor - 4 octombrie

In 1931, in cadrul unei conferinte pe probleme de ecologie, s-a stabilit ca ziua de 4 octombrie va deveni Ziua Mondiala a Animalelor. Pentru a sarbatori cum se cuvine acest moment important, se organizeaza diverse evenimente care au scopul de a evidentia viata si lumea animalelor in randul oamenilor.

De ce Ziua Mondiala a Animalelor e in 4 octombrie?


S-a ales aceasta data pentru ca in Italia are loc sarbatoarea sfantului Francis din Assisi, un mare iubitor de natura si sfantul animalelor si al mediului inconjurator. In multe biserici din lumea intreaga, in special in cadrul bisericilor catolice, preotii si enoriasii aduc ofrande animalelor si mediului in duminica apropiata de data de 4 octombrie.
Totodata, numeroase organizatii care se ocupa cu protejarea animalelor organizeaza diverse evenimente de caritate si zilele portilor deschise pentru a strange fondurile atat de necesare ingrijirii si salvarii animalutelor fara stapan.
In Argentina Ziua Internationala a Animalelor este sarbatorita in 29 aprilie in memoria doctorului Lucas Ignacio Albarracin care a murit in anul 1926. Dr. Albarracin a fost unul dintre fondatorii Societatii de Protejare a Animalelor din Argentina si unul dintre initiatorii legii nationale de aparare a animalelor.
Ce poti face pentru a sarbatori aceasta zi? Doneaza mancare si bani unei asociatii care se ocupa cu ocrotirea animalutelor fara stapan. Ofera-ti ajutorul in tratarea si hranirea necuvantatoarelor.

Cum sarbatoresc necuvantatoarele Ziua Mondiala a Animalelor?


purcel si iepuras angora
vaci si tigru
vulpi fennec si pisica
soricei si bulldog
papagali macaw si papagali de mare
leoaica si gazela

Discuta pe forum despre animale >>>

Redacţia Animăluţul.ro

Niciun comentariu: