BUNA DIMINEATA

BUNA DIMINEATA
href="http://coltisorderai.blogspot.com/2008/10/despre-oameni-pentru-oameni.html" target="_blank" title="http://coltisorderai.blogspot.ro/"/>http://coltisorderai.blogspot.ro/

BINE ATI VENIT IN MIJLOCUL NATURII!

Prin postările din acest blog caut să pun în valoare tot ce e mai frumos şi plăcut din Creatie.
Fie ca prin vizitarea acestui blog să uitati de problemele de zi cu zi şi să beneficiaţi de o binemeritata relaxare in"mijocul naturii.".. Multă pace si linişte în sufletele voastre!

Emma

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Ciudăţenii din lumea animalelor

Lumea animalelor e fascinantă. Cine ar fi crezut că un cal poate avea o coadă de aproape 2 metri? Sau că o pisică ar putea avea aripi? Toate par de domeniul fanteziei, însă sunt foarte adevărate.
Numele ei este Summer Breeze, este o iapă cuminte şi ascultătoare. Dacă o priveşti din faţă, nu-ţi dai seama de ce această iapă este mai specială faţă de suratele sale. Summer Breeze are cea mai lungă coadă din lume, record omologat de Guinness World of Records. Cu o lungime de 1,86 m. Summer Breeze se poate mândri cu cea mai lungă şi frumoasă coadă.
Crystal Socha, stăpâna iepei e foarte fericită că munca sa a fost recunoscută, pentru că trebuie să recunoaştem, e nevoie de multă răbdare şi timp pentru a întreţine o coadă atât de lungă.

calul cu cea mai lunga coada din lume
Summer Breeze

Vă mai amintiţi de filmul Gremlins? Cine ar fi crezut că echivalentul micuţelor vedete de cinema va fi descoperit vreodată? În depărtata insulă Sulawesi a Indonesiei a fost descoperit un exemplar din Pygmy tarsier, una dintre cele mai micuţe şi rare primate din lume.
Oamenii de ştiinţă au fost uimiţi de această descoperire, micuțele creaturi fiind considerate dispărute. Ultima dată au fost văzute în anul 1921. Pygmy Tarsier sunt animale nocturne, au ochi şi urechi mari şi cântăresc puţin peste 50 de grame.

pygmy tarsier
Pygmy Tarsier

Deşi leul e regele junglei, o anumită specie din categoria felinelor are mare nevoie de a fi protejată. Leul alb e pe cale de dispariţie. Datorită unor mutaţii genetice naturale, aceste animale feroce nu se pot adapta sălbăticiei. Pentru că nu se pot camufla, abia reuşesc să-şi procure hrana necesară, devenind slăbiţi şi vulnerabili în faţa altor prădători precum braconierii. Leul din imagine face parte din cei patru adoptaţi de Sanbona Game Reserve din Africa de Sud.


leul alb
Leul Alb

Pentru protejarea leilor albi s-au alocat fonduri de miliarde de dolari în lumea întreagă. Puţini lei albi se nasc în captivitate, iar atunci când fericitul eveniment are loc, aceştia se bucură de atenţia întregii lumi.
În Europa există un singur loc unde poţi vedea câteva exemplare superbe de lei albi: Serbia. La grădina zoologică din Belgrad s-au născut, pe data de 9 decembrie, 2 pui de leu alb. Astfel în Belgrad există 5 astfel de exemplare.

pui de leu alb
Noii pui de Leu Alb nascuti in captivitate

Rămânem în sfera felinelor pentru a vă face cunoştinţă cu un motan mai ... special. La început erau doar 2 umflături, apoi au crescut atât de mult încât măsoară 10 cm în lungime şi seamănă cu nişte aripi.
Pisoiul "înaripat" trăieşte în provincia Shanxi, China, stăpânul său lăudându-se cu un "motan angelic". Explicaţia stăpânului? I-ar fi crescut aripi după ce ar fi fost hărţuit sexual: "Acum o lună multe pisici în călduri au venit la motanul meu, l-au agresat şi apoi au început să crească aripile", a declarat Feng, proprietara motanului, pentru Ananova.com. Cu toate acestea, experţii sunt de părere că apariţia aşa ziselor aripi se datorează unei mutaţii genetice, precizând că motanul nu va avea probleme în viaţă.

motanul cu aripi
Motanul Inaripat
sursa imaginilor: Abcnews.go.com

Niciun comentariu: