BUNA DIMINEATA

BUNA DIMINEATA
href="http://coltisorderai.blogspot.com/2008/10/despre-oameni-pentru-oameni.html" target="_blank" title="http://coltisorderai.blogspot.ro/"/>http://coltisorderai.blogspot.ro/

BINE ATI VENIT IN MIJLOCUL NATURII!

Prin postările din acest blog caut să pun în valoare tot ce e mai frumos şi plăcut din Creatie.
Fie ca prin vizitarea acestui blog să uitati de problemele de zi cu zi şi să beneficiaţi de o binemeritata relaxare in"mijocul naturii.".. Multă pace si linişte în sufletele voastre!

Emma

joi, 21 octombrie 2010

Plantele Bibliei ( Partea II-a)

Mirodenii şi condimente
Scorţişoara. Se distila ulei din scoarţa copacului de scortişoară şi se folosea ca aromă pentru mâncare şi vin.
Cantarea cantarilor 4:14
.."nard şi şofran, trestie mirositoare şi scorţişoară, cu tot felul de tufari de tămâie, smirnă şi aloe, cu cele mai alese miresme."
Exodul 30:23
"Ia din cele mai bune mirodenii, cinci sute de sicli de smirnă foarte curată, jumătate, adică două sute cincizeci de sicli, de scorţişoară mirositoare, două sute cincizeci de sicli de trestie mirositoare,"
Chimenul şi mărarul. Seminţele de chimen erau folosite pentru a condimenta carnea şi de asemenea în tratarea bolilor de ochi. Seminţele de mărar (sau de anason) sunt folosite ca aromă pentru pâine sau prăjituri. Fariseii dădeau lui Dumnezeu a zecea parte din tot, chiar şi din ierburile de condimentat - mentă,chimen şi mărar - dar Isus a spus că ei neglijau lucruri mai importante, precum credincioşia, dreptatea şi mila.

Isaia 28:25-27"
Oare după ce a netezit faţa pământului, nu aruncă el măzăriche şi seamănă chimen? Nu pune el grâul în rânduri, orzul într-un loc deosebit, şi alacul pe margini?

Dumnezeul lui l-a învăţat să facă aşa, El i-a dat aceste învăţături.

Măzărichea nu se treieră cu leasa, şi roata carului nu trece peste chimen; ci măzărichea se bate cu băţul, şi chimenul cu nuiaua. "
Matei 23:23
"Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, şi lăsaţi nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila şi credincioşia; pe acestea trebuia să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute." 

Isopul. Pe cruce lui Isus i s-a dat oţet într-un burete aşezat pe un mănunchi de isop. În Vechiul Testament, isopul era folosit pentru stropirea sîngelui jertfei şi în Ajunul Paştelui evreiesc, în mod evident , era o plantă stufoasă şi de aceea, trebuie să fi fost diferită de iarba pe care o numim astfel în zilele noastre.
Exod 12:21-22 ; Ioan 19:29 
Muştarul. Împărăţia lui Dumnezeu , a spus Isus, este  asemenea seminţei mici de muştar, care crescând devine o plantă mare . El s-a referit probabil la muştarul negru cultivat pentru obţinerea uleiului şi ale cărui seminţe minuscule erau folosite ca mirodenii. De obicei înalte de aproximativ 120 cm, aceste plante pot creşte până la   450 cm                  Matei 13:31-32
Boabe de muştar  negru

Niciun comentariu: