BUNA DIMINEATA

BUNA DIMINEATA
href="http://coltisorderai.blogspot.com/2008/10/despre-oameni-pentru-oameni.html" target="_blank" title="http://coltisorderai.blogspot.ro/"/>http://coltisorderai.blogspot.ro/

BINE ATI VENIT IN MIJLOCUL NATURII!

Prin postările din acest blog caut să pun în valoare tot ce e mai frumos şi plăcut din Creatie.
Fie ca prin vizitarea acestui blog să uitati de problemele de zi cu zi şi să beneficiaţi de o binemeritata relaxare in"mijocul naturii.".. Multă pace si linişte în sufletele voastre!

Emma

vineri, 20 august 2010

Curiozitati despre animale Autor: Constanta Nitescu


Ornitorinc


Ornitorincul, mamifer ce traieste in Australia, cand se simte amenintat de vreun dusman, se scufunda rapid in apa, unde poate ramane nemiscat peste 10 minute, fara sa respire (Mai multe detalii)
Ariciul are 36 000 ace.
Auzul fin al delfinilor se explica prin aceea ca ei sesizeaza undele sonore nu numai cu organul auditiv, dar si cu tot corpul, mai cu seama cu pielea de pe cap.
In ultimii 4,000 de ani, niciun nou animal nu a mai fost domesticit.
Broasca testoasa DermochelysLeu adormitUrs polarRen

Testoasa DermochelysLeu Urs polar Ren
In America de Nord traieste o broasca testoasa de circa 100 Kg, care se remarca prin carapacea ei neregulata si printr-o limba prevazuta cu un apendice in forma de vierme pe care-l misca atat de convingator, incat atrage pestii drept in gura.
Cea mai grea broasca testoasa din lume la ora actuala este broasca testoasa pieloasa LUTHUL (Dermochelys Coriaceea), care are o greutate de 700 Kg si o lungime de 2-3 m; ea inoata cu viteza unui atlet in cursa de 100 m si traieste numai in apele marine.
Broasca testoasa are o rezistenta formidabila la foame, ea poate supravietui pana la 400 de zile fara hrana.
Leii, ca si pisicile, rudele lor mai indepartate, torc atunci cand sunt relaxati? Cercetarile efectuate au aratat ca nu exista doi lei care sa toarca identic.
Broasca testoasa are o putere de regenerare extraordinara. Astfel, daca carapacea unei testoase este ranita sau arsa in proportie de 70%, ea are puterea de a si-o reface in unul sau doi ani.
Mirosul specific al sconcsului, ruda americana a dihorului nostru, poate fi detectat de om de la distanta de 2 km.
Renul poate supravietui la o temperatura de -60 de grade celsius.
Ursii polari "poarta ochelari de soare naturali". Cercetatorii spun ca ochii lor sunt aparati de de un fel de membrana care are rolul de a atenua lumina orbitoare reflectata de zapezile nordului.
Caii comunica intre ei folosind peste 100 de sunete.

Niciun comentariu: