BUNA DIMINEATA

BUNA DIMINEATA
href="http://coltisorderai.blogspot.com/2008/10/despre-oameni-pentru-oameni.html" target="_blank" title="http://coltisorderai.blogspot.ro/"/>http://coltisorderai.blogspot.ro/

BINE ATI VENIT IN MIJLOCUL NATURII!

Prin postările din acest blog caut să pun în valoare tot ce e mai frumos şi plăcut din Creatie.
Fie ca prin vizitarea acestui blog să uitati de problemele de zi cu zi şi să beneficiaţi de o binemeritata relaxare in"mijocul naturii.".. Multă pace si linişte în sufletele voastre!

Emma

luni, 23 august 2010

Animalele pot prezice vremea?

Nu doar meteorologii stiu ce vreme va fi in perioada care urmeaza. Daca ai posibilitatea, urmareste animalele domestice din jurul tau. Unele sunt mai exacte decat cel mai bun barometru. Studiindu-le comportamentul, vei sti daca ai sau nu nevoie de umbrela in urmatoarele ore.

Cainele

Da-i doua oase dimineata: daca mananca doar unul si pe celalalt il ascunde, inseamna ca va fi vreme rea.

Pisica

Detesta apa, asadar daca isi linge labele si pe urma urechea, precis va ploua.







Calul


Se comporta ciudat cand se apropie ploaia: arata satisfactie, isi intinde gatul, i se deschid larg narile si necheaza puternic.




Vaca  

Intampina linistita chiar si vremea ploioasa desi, in astfel de situatii, se culca pe iarba.vaca culcata pe iarba

Vaca culcata pe iarba. Se apropie furtuna...

Rata



Deseori, cand incepe sa se strice vremea, sare in apa si apoi se scutura des.

Cocosul



Se tavaleste in praf si isi ciufuleste penele, atunci cand simte ca se apropie vreme rea.

Randunica



Zboara aproape de suprafata pamantului, inainte de furtuna.

duminică, 22 august 2010

.Funny animal




“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

Randunica


 
Rândunica - poate cea mai cunoscută pasăre călătoare. Şi despre ea s-au scris legende. Este de talie mică, are coada despicată, pe spate este neagră-cenuşie şi mai albicioasă în rest. Îsi face cuib la streaşina casei, prin poduri, grajduri sau chiar în casele oamenilor ( în spaţiile nelocuite ). Este destul de gălăgioasă, îşi păstrează cuibul de la un an la altul. Face 4-5 ouă, pe care le cloceşte cu multă grijă. În zonele cu veri lungi rândunica poate scoate două rânduri de pui pe an.

vineri, 20 august 2010

Curiozitati despre animale Autor: Constanta Nitescu


Ornitorinc


Ornitorincul, mamifer ce traieste in Australia, cand se simte amenintat de vreun dusman, se scufunda rapid in apa, unde poate ramane nemiscat peste 10 minute, fara sa respire (Mai multe detalii)
Ariciul are 36 000 ace.
Auzul fin al delfinilor se explica prin aceea ca ei sesizeaza undele sonore nu numai cu organul auditiv, dar si cu tot corpul, mai cu seama cu pielea de pe cap.
In ultimii 4,000 de ani, niciun nou animal nu a mai fost domesticit.
Broasca testoasa DermochelysLeu adormitUrs polarRen

Testoasa DermochelysLeu Urs polar Ren
In America de Nord traieste o broasca testoasa de circa 100 Kg, care se remarca prin carapacea ei neregulata si printr-o limba prevazuta cu un apendice in forma de vierme pe care-l misca atat de convingator, incat atrage pestii drept in gura.
Cea mai grea broasca testoasa din lume la ora actuala este broasca testoasa pieloasa LUTHUL (Dermochelys Coriaceea), care are o greutate de 700 Kg si o lungime de 2-3 m; ea inoata cu viteza unui atlet in cursa de 100 m si traieste numai in apele marine.
Broasca testoasa are o rezistenta formidabila la foame, ea poate supravietui pana la 400 de zile fara hrana.
Leii, ca si pisicile, rudele lor mai indepartate, torc atunci cand sunt relaxati? Cercetarile efectuate au aratat ca nu exista doi lei care sa toarca identic.
Broasca testoasa are o putere de regenerare extraordinara. Astfel, daca carapacea unei testoase este ranita sau arsa in proportie de 70%, ea are puterea de a si-o reface in unul sau doi ani.
Mirosul specific al sconcsului, ruda americana a dihorului nostru, poate fi detectat de om de la distanta de 2 km.
Renul poate supravietui la o temperatura de -60 de grade celsius.
Ursii polari "poarta ochelari de soare naturali". Cercetatorii spun ca ochii lor sunt aparati de de un fel de membrana care are rolul de a atenua lumina orbitoare reflectata de zapezile nordului.
Caii comunica intre ei folosind peste 100 de sunete.

miercuri, 11 august 2010

Plante si animale pe cale de disparitie din Romania


Europa ii recunoaste Romaniei atuul biodiversitatii: aici traiesc jumatate din salbaticiunile vechiului continent. Suprafata Carpatilor din Romania constituie habitatul a 35% dintre lupii europeni, 50% dintre ursi si 30% dintre risi. Ne putem chiar mindri cu aspretele, o specie de peste care dateaza de acum 30 de milioane de ani si care e de negasit in vreo alta tara din lume. Fauna Romaniei cuprinde 62 de specii amenintate: 15 de mamifere, 13 de pasari, doua de reptile, 10 de pesti si 22 de nevertebrate. Detinem, deci, 62 de specii amenintate in diverse stadii, de la critic la moderat. De la sturioni sau foca sihastru la linx si testoase, la racul european ori vipera de stepa. Exista si proiecte de repopulare, ca acela, de succes, prin care a fost resuscitata capra neagra sau marmota.
In 1935 se infiinteaza Parcul National Retezat, urmat de alte rezervatii naturale: Padurea Letea, Finetele Clujului, Codrul Secular Slatioara. In 1965, in Romania existau 130 de rezervatii, intinse pe o suprafata de 75.000 de hectare. In prezent, in Romania sint 134 de rezervatii naturale si monumente ale naturii cu o suprafata de 130.000 de hectare.
Multe dintre speciile prioritare sint pe cale de disparitie. Un exemplu ar fi foca sihastru, cu burta alba sau calugar, al carei habitat se afla pe coasta bulgara si romana a Marii Negre. Specia a fost aproape eradicata de catre pescari, deoarece se credea ca le distruge plasele. Actualmente, estimarile spun ca nu exista mai mult de 400 de exemplare. Si perpetuarea unor efective de pesti este periclitata. Un efect nefast asupra lor a avut constructia barajelor si lacurilor de acumulare pe o parte din riurile interne, de pilda sistemul hidroenergetic de la Portile de Fier I si II. Acestea din urma nu sint dotate cu trecatori pentru specii migratoare precum sturionii, lucru care impiedica reproducerea naturala in zona Cazanelor, spatiu predilect al imperecherii. In aceste conditii, afectate pina in pragul extinctiei sint populatiile de pastruga, morun, cega si nisetru.
Monumente ale naturii sunt declarate specii de animale sau plante care se afla in pericol de disparitie (capra neagra, ursul, rasul, floarea de colt, sangele voinicului etc. sau arbori de varste considerabile).
Un alt exemplu este Antilopa saiga - dupa anii 60, specialistii au mai semnalat citeva exemplare izolate in Moldova si in Delta Dunarii. Acum ele traiesc in Lunca Prutului din judetul Botosani intr-o mica rezervatie naturala...     www.ecursuri.ro